Biografie
Oude foto's
Als 3 jarig meisje leerde ik fietsen van huis naar de ijszaak, we reden langs de Spartaan. Pas toen ik 5 was mocht ik gaan kijken van mijn ouders, helaas voor fietsen je moest 7 zijn.
Mijn ouders maakte mij op mijn 7de verjaardag wakker en ik zij "Gaan we straks naar het wielrennen ?" Zo gezegd zo gedaan, ik zat op wielrennen.
Een jaar lang heb ik alleen getraind, daarna mocht ik in categorie 1 wedstrijden gaan rijden.
Van mijn eerste jaren zijn mij vooral de wedstrijden in Scheveningen bij gebleven. We reden nog langs de pier en dit was een erg mooi rondje. Mijn eerste prijzen haalde ik ook al dit jaar, ik werd ene keer derde bij de Bollenstreek. Ook ieder jaar gingen we op kamp, naar Drenthe met de hele jeugd afdeling. 2 nachten en dagen lol maken waren hier het belangrijkste van, ook trainde we dat wekend een keer. Net als we ieder jaar het seizoen afsloten met een ijsje in het oud Rijswijk.
Op een paar podium plaatsen en een keer eerste te meisje te zijn geworden op mijn eerste NK, bleven echte resultaten uit. Ik bleef er echter grote lol in houden.
In categorie 3 heb ik 2 jaar gedaan door de getroffen meisjes regel, waarna ik dus in categorie 6 eindigde en daarna overstapte naar de nieuwelingen. Daar hoopte ik klassiekers uit te rijden.
Bij de nieuwelingen aan gekomen kreeg ik het behoorlijk te pakken, ik wou steeds meer gaan trainen. Mijn eerste klassieker in Strijen werd ik meteen 14de.
Vooral tijdritten gingen goed dit jaar, vele heb ik er gereden in het kader van de 123 mileu competitie. Het hele land door met mijn vader en op de meest onmogelijke moment in Groningen, Drenthe en Flevoland. Ik denk mede door deze ritjes ree ik een erg goed NK tijdrijden en werd daar achter Amy Pieters, Kim van Poppel en Barabara de Ridder 4de.
Ook een paar keer wist ik dit jaar bij gewone wedstrijden bloemen naar huis te nemen. Zo ook bij het DK weg wat ik verassend won voor Amy en Nicole Pieters. Bij het NK weg ging het al in de eerste afdaling mis, ik viel door mijn eigen stomme schuld.
In de winter ben ik voor het eerst de baan op gegaan, en werd 6de op het NK.
Als 2de jaars nieuweling ging het weer stukken beter. Weer ging ik helemaal voor het tijdrijden, ik kreeg zelfs een aangemeten tijdrit fiets! Ik won onder andere de voor het WR klassement tellende tijdrit in Bleiswijk.
Bijna de gehele tijdrit competitie weer gereden, en zo ook een aantal tijdritten in het kader van de Zuid-Hollandse tijdrit competitie, in totaal ree ik +/- 14 tijdritten waar ik er 11 van won. Hoogtepunt dit seizoen was dan ook Het NK tijd, ik won hier met maar liefst 34 seconden van Amy Pieters, Lotte van Hoek werd 3de.
Ook gingen pelotons wedstrijden stukken beter, 2 keer werd ik 3de in een klassieker.
Weer reed ik deze winter op de baan, ik trainde soms met de selectie mee en heb 2 interlands mogen rijden, in Alkmaar en Newport. Resultaten bleven daar uit, maar op het Nk wist ik het Brons mee naar huis te nemen op de achtervolging. Achter Amy Pieters en Agnieta Francke. Zowel op de punten koers en scratch werd ik 4de.
2008 was ik voor het eerst junior, ik ging dit seizoen in met hoge verwachtingen in voor mijzelf. Natuurlijk wou ik mijn titel verdedigen, maar ook had ik mijn zinnen gezet op de pelotons wedstrijden.
Mijn eerste klassieker ging nog niet helemaal goed(Strijen), ik werd op achtervolgen aangewezen. Ook al haalde we de kop terug, ik werd slechts tiende in de sprint. Gelukkig  ging het al snel stukken beter, in Emmen was ik zelf de koploopster samen met Amy en werd mooi 2de. In mei stonden 2 meerdaagse op het programma, deze zijn beiden goed gegaan achter af gezien.
Vooral de 2de meerdaagse(Tireno-Adriatico) met de selectie was een hele mooie ervaring, deze ervaring kreeg een vervolg, ik mocht namelijk mee naar het EK en WK tijd en weg. Deze deelnames had ik onder andere te danken aan mijn Nederlandse titel op de weg in Heerlen. Na de grote kampioenschappen had ik op 1 augustus de sleutel gekregen van mijn kamer in Papendal waar ik me verder ga proberen te ontwikkelen. Toen ik hier al even woonden heb ik nog een mooi na seizoen gereden, afgezien van het NK tijdrijden(6de).
Ook dit seizoen zal ik op de baan rijden.