Archief uit 2008
     
Laatste dag NK baan 2008-2009

Na mijn mooie tijd gister op de kwalificatie mocht ik vandaag gaan strijden om het goud tegen Amy Pieters. Haar tijd van gister was meer dan 4 seconden beter dan mijn tijd, het zou dus wel erg lastig worden. Samen met Jabik besloot ik daarom wat harder van start te gaan omdat daar nog het makkelijkst winst was te pakken. Dit plan lukte, en opende mooi. Maar al snel voelde ik dat het niet ging en voelde ik ook dat Pieters veel harder reed, het was toen ook moeilijk vol door te gaan. Met een niet al te beste tijd kwam ik op de streep en was ik toch nog mooi 2de, waar ik zeer tevreden mee ben. De strijd tussen het brons en de 4de plaats die tussen Laura van der kamp en Lotte van hoek ging was spannend. Laura die gister bijna 2 seconden sneller ree dan Lotte werd vandaag op 2 tiende geklopt. Zij baalde en Lotte mocht het brons in ontvangst nemen.
Vandaag werd ook de keirin verreden, zelf deed ik hier niet aan mee. Na een mooie wedstrijd was het Pieters die voor de 4de keer mocht juichen, 2de werd heel mooi Laura Meurs, en door een waarschijnlijke onterechte diskwalificatie van Ymke Stegink was het Laura van der Kamp die toch op het podium mocht gaan staan voor de bronzen mediale.
De puntenkoers was voor mij het laatste onderdeel dit kampioenschap, bij het opstellen aan de balustrade stond ik voorop. Na de loze ronde hebben we het evne vrij rustig aangedaan. Tot de eerste sprint waar ik meteen punten pakte, Amy Lotte en ik hebben nog een keer samen weg te komen na een paar sprints maar helaas lukte dat niet. Ook ging Amy er nog ene keer in ahar eentje vandoor, mar ook zij liet zich even later weer terug zakken. Bijna iedere sprint pakte ik punten maar merkte toch dat ik moe werd en de laatste 2 keer lukte het ook niet. Gelukkig stond ik redelijk sterk op de 2de stek dat ik deze behield en achter Pieters weer het Zilver meer naar huis mocht nemen! Brons was er met 1 punt achterstand op mij voor Natjasja de Vroome.
Na 2 ererondjes voor mij vandaag, keek ik nog de puntenkoers van de mannen. Nick Stopler reed met Michael Vingerling een hele mooie koers, als eerstejaarsbeloften wisten ze bij de grote mannen heel wat punten te pakken (21), alleen Sroetinga/Schep die 2 ronde pakte bleven het koppel voor, van der Zwet/Jonkman werden derde met 17 punten

NK achtervolging 2008 junioren

1. Amy Pieters
2. Winanda Spoor
3. Lotte van Hoek

NK puntenkoers 2008 junioren

1. Amy Pieters
2. Winanda Spoor
3. Natasja de Vroome
     
    Kwalficatie Nederlands Kampioenschap 2 kilometer 29 december 2008

Vandaag voor mij de belangrijkste dag, kwalificatie voor de 2 kilometer. Net als gister was ik ruim van te voren aanwezig, weer sleurde ik 2 dik bepakte tassen, 2 fietsen een roller en een vader mee naar de middenterrein. Toen ik binnen kwam waren de mannen net aan hun kilometer begonnen. Teun mulder wist deze te winnen en Yondi wist ook vandaag ere metaal maar naar huis te nemen, dit maal zilver. De Bosjes (Patrick en Yorick) wisten 4 en 5 te worden. Genoeg moraal dus dat iedereen van thuis weer goed reed!
Mijn eigen voorbereiding ging goed, en al startte ik dan een half uur later dan gepland alles ging naar wens. De race zelf opende ik goed in 23 sec. waarna ik meteen een rondje 17.7 reed. met maar anderhalve seconden verval in de race. Het liep goed en met een eind rijd van 2.35.9 was ik erg tevreden, deze tijd was ook goed voor ene finale plek tussen nummer 1 en 2! Het zilver is dus in ieder geval binnen, maar morgen eerst nog strijden om het goud tegen Amy Pieters. Plek 3 en 4 zullen morgen gaan tussen Lotte van Hoek en Laura van der Kamp.
Na de finale achtervolging zal ik ook nog de puntenkoers rijden en dan zit het NK baan 2008-2009 er voor mij alweer op.

Tot morgen Winanda

     
    Nederlands Kampioenschap Scratch 28 december 2008

Vandaag de Start voor mij van het NK baan van 2008, de scratch stond vandaag op het programma. Al ver van te voren was ik aanwezig en zag ik nog mooi het NK 500 meter junioren wat gewonnen werd door Amy, en waar Shanne heel mooi 3de werd. De Keirin van de mannen waar 4 huisgenootjes reden heb ik gelukkig ook gezien, Yondi Schimdt wist deze namelijk verassend te winnen voor Teun Mulder, Yorick Bos werd 3de!
Daarna ben ik mij zelf goed gaan voorbereiden voor de wedstrijd en om uiteindelijk kwart over 3 gingen we van start. Al meteen zat ik goed van voren, zelfs iets te goed waardoor ik in het begin te veel krachten verspeelde. Na een aantal ronde probeerde Birgit Lavrijsen het, dit lukte haar aardig en even viel het stil in het peleton. Als snel kwamen er reacties en lukte het Amy Pieters, Rozanne Slik en Lotte van Hoek de groep voor de blijven. Mijn eigen benen deden het totaal niet meer en ben ergens in het peleton geëindigd. Een teleurstellende eerste dag dus. Ik ga er alles aan doen om morgen de kwalificatie 2 kilometer er beter van af te brengen!

NK scratch 2008 junioren

1. Amy Pieters
2. Rozanne Slik
3. Lotte van Hoek

     

  Koppelomnium Sloten 7 december 2008

Nu het zonnetje weer een scheen mocht ik lekker op de baan rijden, een koppelomnium in Sloten. Samen met Agnieta Frankce (aka Frankie) zou ik gaan koppelen, ook moesten we een 400 meter koppeltijdrit en een puntenkoers rijden.
Het eerste onderdeel was de 400 meter koppeltijdrit, voor mijn gevoel ging het totaal niet goed, de aflossing kon niet slechter gaan. Toch noteerde we de 3de tijd, achter Koedoder/Wild en Pieters/Hoek.
Na en een lange rust pauze waar in verschillende sprint onderdelen werden gereden mochten we alle starten in de puntenkoers. De punten die we zouden halen werden dan bij elkaar opgeteld, en daar zo per koppel een uitslag van worden gemaakt. Bij mij ging het heel slecht, en moest mijn best doen het bij te houden. Francke kon 1 keer punten pakken, maar ook zei vertelde mij dat het niet zo lekker liep.
Weer een lange rust pauze stond ons te wachten, waar de sprint finales in waren, waarna onze koppelkoers starten. Deze zou 15 minuten en 10 ronden duren, de aflossingen gingen op 2 keer na wel redelijk, en konden het aardig bijhouden. Helaas viel ik op het eind helemaal stil, Frankie kon nog niet iemand inhalen en werden we nog 4de. Alles bij elkaar werden we ook 4de!

1.            Vera Koedoder/Kirsten Wild
2.            Amy pieters/Lotte van Hoek
3.            Claudia Koster/Ilona Meijering 

Winanda Spoor

Voor verdere uitslgen en foto's zie www.baanwedstrijd.nl

     

 

Op zoek naar sinterklaas 30 september 2008

09:40, ik schrik wakker. Mijn wekker is al uren op om pijlen te zetten langs de meest vreemden plekken in en rond Rijswijk , dat werd dus racen om de start nog te halen.
Afijn 10:05 ontbeten, dik aangekleed en met de fiets op de club, ik kon starten. Bij de start was het nog behoorlijk goed weer maar hoorde al van verschillende kanten van een huize hoge sneeuwstorm. Dee eerst 5 kwartier heerlijk kunnen fietsen, door Rijswijk, onder het fietstunneltje door. Via Voorburg, stukje voorschoten, raar stukje langs de snelweg waar de fotograaf (ven moet ik zeggen) stonden. Het was een mooie toch, en toen vielen de eerste sneeuwvlokjes, langzamer hand werden het er meer en meer, en kreeg ik het kouder en kouder, maar samen met Rob (zie foto) hield ik het leuk. Stukje over een camera bewaakt gebied kreeg ik helaas een bewaker achter me aan die mij niet kon grijpen, Rob was wat minder slim en werd aangehouden. Hij vroeg de beste man of hij wou weten hoe laat sinterklaas kwam, maar helaas, hij sprak Rob er op aan dat dit dus niet helemaal de beodeling was van het beveiligde terrein, gelukkig werd hij meteen weer vrijgelaten. Zo sloot Rob weer bij mij aan, en zijn we samen naar Sinterklaas gereden. Sinterklaas was echter al verdwenen en moest ik bij Jaap en Arjen mijn kaartje halen. Maar niet getreurd nadat ik naar huis was gescheurd en in droge kleren weer in het clubhuis was, was de goedheilig man ook aangekomen om ons een lettertje te geven:
Arjen en Jaap kregen allebei precies de helft, ze hadden namelijk beiden precies de helft dat de pijlen gezet. Irene kreeg ook maar een halve, omdat zij de tocht maar voor de helft had gereden.
Mirco kreeg wel een hele, die had voor het eerst de hele tocht gereden.
Hansje kreeg er 2 omdat Sint vroeg hoeveel hij er wou, 2 natuurlijk.
Van Gent kreeg er 3, voor de contributie die hij vooruit betaald had, maar moest ze later nog bijna inleveren omdat de penning meester niets van dat geld had gezien.
Zo gingen er ongeveer 30 heerlijke Droste lettertjes doorheen. Nog even Ton en Hannie gebeld in Oostenrijk gebeld, die nu al heerlijk in de echte sneeuw zaten, heel wat beter dan die drap hier.
En toen vond Sint het wel weer tijd om te gaan, nou tot volgend jaar dan maar weer Sinterklaas, het was me weer een genoegen!

Winanda

     

 

Op zoek naar de vos 23-11-2008

Als ik om half 9 wakker word en naar buiten kijk,  is de sneeuw die vannacht gevallen is al weer weggesmolten. We kunnen vanochtend dus weer gewoon op zoek gaan naar de vos, dit keer in de vorm van Arnold Guiken en Sander Dortland.
De mannen hadden een lange toch uitgezet door vele kleine straatjes en poortjes. Via Rijswijk reden we naar Den Haag zo verder via kijkduin, waar ik nog even vreesde voor het strand, maar gelukkig werd niet in de tocht opgenomen. Wel mochten we en prachtig stuk duinen tegen wind bewonderen. Binnen door Monster, Naaldwijk en  de lier zijn we daarna gereden, maar paatjes waar van ik het bestaan niet van afwist. In Schipluiden aangekomen waren ze zo flauw geweest �vos� te zetten terwijl we eerst nog via den hoorn aar delft moesten rijden, waar we nog even een stukje  Tanthof(Delft) mochten mee pikken.
Bijna bij het clubhuis zie ik ze in eens zitten in het weiland, met een sloot er tussen. Later hoor ik dat er ook iemand werkelijk met dit weer(3 graden)is gaan zwemmen. Net als alle andere met een behoorlijk verstand ben ik omgelopen en mijn nummertje gehaald.

(Route? klik hier en tadaa als je google earth hebt zul je het zien!)

In het clubhuis lekker chocomel gedronken, en de tocht natuurlijk uitvoerig besproken. De een had een domme valpartij gemaakt al in Rijswijk, ja dan raakte hij de aansluiting met de kop wel kwijt, en de ander had zijn fiets weer gevaarlijk door rood gesmeten, moet ie ook niet doen h�! Weer een ander was toch zeer verontwaardigd dat iemand had afgesneden en toch geen controle misten.  Jaap had de laatste kilometers met een lekke achterband gereden, werd ie nog net voor de vos gepasseerd, zonde natuurlijk. Maar gelukkig is het niet het wereld kampioenschap h�!  En na deze bespreking was het al weer behoorlijk gaan sneeuwen, en moesten we weer door de kou naar huis!

Tot volgende week, Winanda

     
 

Uden 21 september 2008

Alweer de 2de wedstrijd dit wekend, ik had er zin in.
Ik mocht voor aan starten als Nederlands kampioen, en kreeg meteen al een bloemetje, altijd een leuk begin natuurlijk!
Ik vloog er meteen goed in en pakte het 3 ronden klassement de punten voor de leiders prijs en velen premies. Veder was het geen boeiende wedstrijd, hard reden deden we wel.
Mijn drang om wraak te nemen van Zuidwolde leverde vooral veel premies op, door deze acties ree ik me zelf behoorlijk leeg. Jammer maar helaas voor de uitslag maar ik heb laten zien dat ik hard kan fietsen!
De eindsprint zat ik nog best goed, ik zette hem mooi binnen door, maar Amy, Shanne en Agnieta kwamen nog over mij heen en werd 4de.

Ik ben er totaal niet ontevreden over, het was een grappige koers en voor de WR punten had ik het toch al niet meer hoeven doen.
Volgende week rij ik nog in Dongen en het wekend er op al weer in Engeland op de baan!

Junioor vrouwen

1.            Amy pieters
2.            Shanne Braspenicx
3.            Agnieta Francke 

Winanda Spoor

     

 

Zuidwolde 20 september 2008

Dit weekeind 2 wedstrijden, beginnend met op zaterdag de zuidwoldiger klassieker, een mooie ronden met een erg smalle sprint. Vorig jaar bij de nieuwelingen was ik nog 3de, en ook dit jaar voelde dat er iets moois in moest zitten.

Met een heerlijk zonnetje in de rug kwamen we Zuidwolde ingereden, nummers gehaald en met wat andere meiden een stukje van het parcours gereden. Even bij de finish van cat. 7 gekeken waar Jan Willem won. Helaas was er in de sprint wederom een valpartij, wat ik al erg vaak heb gezien op deze spirnt. Ik hoopte op een mooiere sprint voor ons.

Bij de junioren en nieuweling dames was het dringen in de fuik, Lotje, Amy, de Bras, Frankie, van der Breggen en ik lekker te babbelen achter. Op precies het goede moment reden we achter de auto en stonden we er weer goed voor. Na 3 kilometer neutralisatie werden we losgelaten, we leken wel dolle honden. In het begin koerste we er lekker op los, helaas was deze fanatieke rijstijl niet voor lang, en het werd weer wachten op de sprint. Met nog een paar mislukte uitloop pogingen reden we zo als ik al dacht weer als een pak op de sprint aan. Ik zat goed, maar wel al met 500 meter te gaan op kop, bij het 200 meter bord ging ik echt aan en niemand kon me dit keer meer bij halen! Ik deed 2 handen in de lucht en�. Dat had ik beter niet kunnen doen. Winnen deed ik wel alleen de jury kwam in eens met de mededeling dat dat dus niet mocht. Wat een rot streek!! Ik won dus niet, en liep mijn Wielerrevue punten ook nog eens mis!
Ook was er nog een valpartij ontstaan achter mij, maar gelukkig was er niemand echt zwaar gewond.

Joyce had ook nog een erg sterke sprint in haar benen vandaag achter Claudia Koster en Laura van der Kamp heel knap 3de!

Erg boos maar ook met erg veel zin in Uden nog naar de pizzeria geweest.

Junior vrouwen                                            Nieuweling meisjes

1.Amy pieters                                                 1. Claudia Koster
2.Shanne Braspenicx                                      2. Laura van der Kamp
3.Agnieta Francke                                          3. Joyce van der Peet

Winanda Spoor
     
     

  Koppelomnium Sloten 7 december 2008

Nu het zonnetje weer een scheen mocht ik lekker op de baan rijden, een koppelomnium in Sloten. Samen met Agnieta Frankce (aka Frankie) zou ik gaan koppelen, ook moesten we een 400 meter koppeltijdrit en een puntenkoers rijden.
Het eerste onderdeel was de 400 meter koppeltijdrit, voor mijn gevoel ging het totaal niet goed, de aflossing kon niet slechter gaan. Toch noteerde we de 3de tijd, achter Koedoder/Wild en Pieters/Hoek.
Na en een lange rust pauze waar in verschillende sprint onderdelen werden gereden mochten we alle starten in de puntenkoers. De punten die we zouden halen werden dan bij elkaar opgeteld, en daar zo per koppel een uitslag van worden gemaakt. Bij mij ging het heel slecht, en moest mijn best doen het bij te houden. Francke kon 1 keer punten pakken, maar ook zei vertelde mij dat het niet zo lekker liep.
Weer een lange rust pauze stond ons te wachten, waar de sprint finale's in waren, waarna onze koppelkoers starten. Deze zou 15 minuten en 10 ronden duren, de aflossingen gingen op 2 keer na wel redelijk, en konden het aardig bijhouden. Helaas viel ik op het eind helemaal stil, Frankie kon nog niet iemand inhalen en werden we nog 4de. Alles bij elkaar werden we ook 4de!

1.            Vera Koedoder/Kirsten Wild
2.            Amy Pieters/Lotte van Hoek
3.            Claudia Koster/Ilona Meijering 

Winanda Spoor

Voor verdere uitslagen en foto's zie www.baanwedstrijd.nl

 

     

 

Op zoek naar sinterklaas 30 september 2008

09:40, ik schrik wakker. Mijn wekker is al uren op om pijlen te zetten langs de meest vreemde plekken in en rond Rijswijk , dat werd dus racen om de start nog te halen.
Afijn 10:05 ontbeten, dik aangekleed en met de fiets op de club, ik kon starten. Bij de start was het nog behoorlijk goed weer maar hoorde al van verschillende kanten van een huize sneeuw storm. Dee eerst 5 kwartier heerlijk kunnen fietsen, door Rijswijk, onder het fietstunneltje door. Via Voorburg, stukje Voorschoten, raar stukje langs de snelweg waar de fotograaf (ven moet ik zeggen) stonden. Het was een mooie toch, en toen vielen de eerste sneeuwvlokjes, langzamer hand werden het er meer en meer, en kreeg ik het kouder en kouder, maar samen met Rob (zie foto) hield ik het leuk. Stukje over een camera bewaakt gebied kreeg ik helaas een bewaker achter me aan die mij niet kon grijpen, Rob was wat minder slim en werd aangehouden. Hij vroeg de beste man of hij wou weten hoe laat sinterklaas kwam, maar helaas, hij sprak Rob er op aan dat dit dus niet helemaal de beodeling was van het beveiligde terrein, gelukkig werd hij meteen weer vrijgelaten. Zo sloot Rob weer bij mij aan, en zijn we samen naar Sinterklaas gereden. Sinterklaas was echter al verdwenen en moest ik bij Jaap en Arjen mijn kaartje halen. Maar niet getreurd nadat ik naar huis was gescheurd en in droge kleren weer in het clubhuis was, was de goedheilig man ook aangekomen om ons een lettertje te geven:
Arjen en Jaap kregen allebei precies de helft, ze hadden namelijk beiden precies de helft dat de pijlen gezet. Irene kreeg ook maar een halve, omdat zij de tocht maar voor de helft had gereden. Mirco kreeg wel een hele, die had voor het eerst de hele tocht gereden.Hansje kreeg er 2 omdat sint vroeg hoeveel hij er wou, 2 natuurlijk.Van Gent kreeg er 3, voor de contributie die hij vooruit betaald had, maar moest ze later nog bijna inleveren omdat de penning meester niets van dat geld had gezien.
Zo gingen er ongeveer 30 heerlijke Droste lettertjes doorheen. Nog even Ton en Hannie gebeld in Oostenrijk gebeld, die nu al heerlijk in de echte sneeuw zaten, heel wat beter dan die drap hier.
En toen vond Sint het wel weer tijd om te gaan, nou tot volgend jaar dan maar weer sinterklaas, het was me weer een genoegen!

Winanda

     

 

Op zoek naar de vos 23-11-2008

Als ik om half 9 wakker word en naar buiten kijk,  is de sneeuw die vannacht gevallen is al weer weggesmolten. We kunnen vanochtend dus weer gewoon op zoek gaan naar de vos, dit keer in de vorm van Arnold Guiken en Sander Dortland.
De mannen hadden een lange toch uitgezet door vele kleine straatjes en poortjes. Via Rijswijk reden we naar Den Haag zo verder via kijkduin, waar ik nog even vreesde voor het strand, maar gelukkig werd niet in de tocht opgenomen. Wel mochten we en prachtig stuk duinen tegen wind bewonderen. Binnen door Monster, Naaldwijk en  de lier zijn we daarna gereden, maar paatjes waar van ik het bestaan niet van afwist. In Schipluiden aangekomen waren ze zo flauw geweest “vos” te zetten terwijl we eerst nog via den hoorn aar delft moesten rijden, waar we nog even een stukje  Tanthof(Delft) mochten mee pikken.
Bijna bij het clubhuis zie ik ze in eens zitten in het weiland, met een sloot er tussen. Later hoor ik dat er ook iemand werkelijk met dit weer(3 graden)is gaan zwemmen. Net als alle andere met een behoorlijk verstand ben ik omgelopen en mijn nummertje gehaald.

(Route? klik hier en tadaa als je google earth hebt zul je het zien!)

In het clubhuis lekker chocomel gedronken, en de tocht natuurlijk uitvoerig besproken. De een had een domme valparty gemaakt al in Rijswijk, ja dan raakte hij de aansluiting met de kop wel kwijt, en de ander had zijn fiets weer gevaarlijk door rood gesmeten, moet ie ook niet doen hé! Weer een ander was toch zeer verontwaardigd dat iemand had afgesneden en toch geen controle misten.  Jaap had de laatste kilometers met een lekke achterband gereden, werd ie nog net voor de vos gepasseerd, zonde natuurlijk. Maar gelukkig is het niet het wereld kampioenschap hé!  En na deze bespreking was het al weer behoorlijk gaan sneeuwen, en moesten we weer door de kou naar huis!

Tot volgende week, Winanda

     
 

Uden 21 september 2008

Alweer de 2de wedstrijd dit wekend, ik had er zin in.
Ik mocht voor aan starten als Nederlands kampioen, en kreeg meteen al een bloemetje, altijd een leuk begin natuurlijk!
Ik vloog er meteen goed in en pakte het 3 ronden klassement de punten voor de leiders prijs en velen premies. Veder was het geen boeiende wedstrijd, hard reden deden we wel.
Mijn drang om wraak te nemen van Zuidwolde leverde vooral veel premies op, door deze acties ree ik me zelf behoorlijk leeg. Jammer maar helaas voor de uitslag maar ik heb laten zien dat ik hard kan fietsen!
De eindsprint zat ik nog best goed, ik zette hem mooi binnen door, maar Amy, Shanne en Agnieta kwamen nog over mij heen en werd 4de.

Ik ben er totaal niet ontevreden over, het was een grappige koers en voor de WR punten had ik het toch al niet meer hoeven doen.
Volgende week rij ik nog in Dongen en het wekend er op al weer in Engeland op de baan!

Junior vrouwen

1.            Amy pieters
2.            Shanne Braspenicx
3.            Agnieta Francke 

Winanda Spoor

     

 

Zuidwolde 20 september 2008

Dit weekeind 2 wedstrijden, beginnend met op zaterdag de zuidwoldiger klassieker, een mooie ronden met een erg smalle sprint. Vorig jaar bij de nieuwelingen was ik nog 3de, en ook dit jaar voelde dat er iets moois in moest zitten.

Met een heerlijk zonnetje in de rug kwamen we Zuidwolde ingereden, nummers gehaald en met wat andere meiden een stukje van het parcours gereden. Even bij de finish van cat. 7 gekeken waar Jan Willem won. Helaas was er in de sprint wederom een valpartij, wat ik al erg vaak heb gezien op deze spirnt. Ik hoopte op een mooiere sprint voor ons.

Bij de junioren en nieuweling dames was het dringen in de fuik, Lotje, Amy, de Bras, Frankie, van der Breggen en ik lekker te babbelen achter. Op precies het goede moment reden we achter de auto en stonden we er weer goed voor. Na 3 kilometer neutralisatie werden we losgelaten, we leken wel dolle honden. In het begin koerste we er lekker op los, helaas was deze fanatieke rijstijl niet voor lang, en het werd weer wachten op de sprint. Met nog een paar mislukte uitloop pogingen reden we zo als ik al dacht weer als een pak op de sprint aan. Ik zat goed, maar wel al met 500 meter te gaan op kop, bij het 200 meter bord ging ik echt aan en niemand kon me dit keer meer bij halen! Ik deed 2 handen in de lucht en…. Dat had ik beter niet kunnen doen. Winnen deed ik wel alleen de jury kwam in eens met de mededeling dat dat dus niet mocht. Wat een rot streek!! Ik won dus niet, en liep mijn wielerrevu punten ook nog eens mis!
Ook was er nog een valpartij ontstaan achter mij, maar gelukkig was er niemand echt zwaar gewond.

Joyce had ook nog een erg sterke sprint in haar benen vandaag achter Claudia Koster en Laura van der Kamp heel knap 3de!

Erg boos maar ook met erg veel zin in Uden nog naar de pizzeria geweest.

Junior vrouwen                                            Nieuweling meisjes

1.Amy pieters                                                 1. Claudia Koster
2.Shanne Braspenicx                                      2. Laura van der Kamp
3.Agnieta Francke                                          3. Joyce van der Peet

Winanda Spoor
     

 

Numansdorp 7 september 2008

Een rondje dat ik al jaren gereden heb bij de jeugd stond vandaag voor mij bij de junior vouwen weer op het programma. Het was geen verkeerd weer en de straten lagen er dan ook droog bij. Bij aankomst zag ik een gelukkige Melissa met een beker en een 9de plaats, en ook Steffie had prijs gereden bij haar eerste wedstrijd in categorie 2, zij was 6de geworden!
De laatste van der peet, Joyce, ree bij mij. De gezamenlijke junior en nieuweling meisjes wedstrijd ging pas om kwart over 3 van start. Het enthousiast was er niet minder om. De voorste rij was bij de start bel al ongeveer de eerste bocht door ipv bij de streep. Er werd vooral het begin hard ingevlogen, vele demarrages waar er helaas weer geen een van lukte.  Wel dubbelde we net na de helft van de koers een behoorlijk grote groep achterblijvers. Met nog 3 ronden te gaan was de vaart er echt uit en was het wachten op sprint… tot ik geloof dat het Iris Oeckeloen was toch nog wat probeerde, ik zat in het wiel met nog 2 anderen, maar helaas we werden weer terug gepakt. Het echte dringen was begonnen,  de laatste bocht kon ik gelukkig zonder gedring als eerste inrijden en ree ook als eerste de finish straat in. Niemand kwam er meer over heen! Ik won met 2 handen in de lucht in het rood wit blauw!

2de werd Shanne Verhart voor Marieke den Otter. Bij de nieuwelingen won Alien Paarhuis voor Claudia Koster en Laura van der Kamp

Junior vrouwen                                            Nieuweling meisjes

1. Winanda spoor                                         1. Alien Paarhuis
2. Sanne Verhart                                          2. Claudia Koster
3. Marieke den Otter                                     3. Laura van der Kamp

Winanda Spoor

     

 

NK tijd Oudenboch 31 augustus

Al  een week geleden had ik het parcours verkend, het was wel iets mooier geworden ten opzichte van het parcours van 2 jaar geleden. Nog steeds niet helemaal mijn ding maar het moest toch kunnen? Vooral op de dijk beloofde er een goede wint te kunnen staan. Alles aan de voorbereiding gedaan, en won de week er voor nog een wedstrijdje daar in de buurt.

Nu ik dit schrijf zijn de illusies van de dubbel op de weg al weggevaagd… Wat mijn ding moest worden werd een domper.
Als laatste starte ik, de zogenaamde favorieten rol lag dus op mij en Lotte en Amy die net voor mij starten. De wind waar ik de week hier voor nog op hoopte waaide vast ergens anders, en mijn goede benen hadden ook de loop genomen. Ik draaide deze race slecht, en wist al snel dat ik er wat aan moest doen maar harder kon ik niet. Al toen ik net over de finish kwam hoorde ik dat ik op ene 6de plaats was geëindigd. Lotte won! 5 seconden voor Amy, en Marieke mocht vandaag het brons mee naar huis nemen. Ik dit keer met lege handen, ik mag niet klagen ik heb ene super seizoen gereden en volgend jaar heb ik weer een kans om te laten zien wat ik kan!

Junior vrouwen

1.            Lotte van Hoek
2.            Amy pieters
3.            Marieke den Otter

Winanda Spoor

     
   

Steenbergen 24 augustes 2008

Vandaag een wedsijtrd in Steensel tussen de omloop van de junioren heen die de laatste etappe van de Westbrabantsepijl reden vandaag.
Voor de junior vrouwen gemengd met de nieuweling meisjes stonden ene tijdrit van 1400 meter, een afvalkoers, puntenkoers en criterium over onbepaalde afstand op het programma. Door het erg slechte weer werd besloten de afvalkoers niet te rijden.

We begonnen met de tijdrit, die ik won met een seconden! De toon was gezet en ik had alweer zin in de puntekoers. Ook deze liep lekker en ik pakte al bij de eerste punten sprint de volle punten mee, na de 2de sprint die ik ook won ree ik weg. Zo won ik ook de puntenkoers, en was de winst binnen als ik geen gekke dingen zou doen in het criterium.
In het criterium deed ik wel gekke dingen en reed weg met Iris Oeckeloen, we bleven weg! De winst was dus binnen voor mij. Iris won de eindsprint en viel helaas net naast het totaal podium. 4de was voor haar het resultaat.

Junior vrouwen

1.            Winanda Spoor
2.            Agnieta Francke
3.            Maaike Hoek

Winanda Spoor
     

 

Zuidland 23 augustus 2008

Vandaag weer een wat belangrijkere wedstrijd, tellend voor het WR klassement. Zuidland was de plaats waar het gehouden werd over een rondje  van ongeveer 3,5 kilometer. Bij aankomst was het al meteen weer gezellig en ik had aardig zin in de wedstrijd. Rood wit blauw shirt aan en ik was er klaar voor. Ik starte achter aan en bleef daar langer zitten dan normaal, tot ik na een ronde of 4 een mooi gaatje zag en mij weer melde aan de kop. Ik merkte wel dat ik nog niet helemaal in topvorm ben. Ik heb dan ook niets zelf geprobeerd en haakte alleen maar aan als anderen dat deden, dat lukte gelukkig wel. Een verder niet heel boeiende wedstrijd die helaas in een massa sprint eindigde. Amy won en ik werd helaas naar de stoep geduwd door Melanie Woering die uit haar pedaal schoot, we stonden nog wel overeind! Ik werd toch nog 6de. Niet ontevreden over dit resultaat!
Samen met de Woering tweeling ben ik naar huis gefietst.

Junior vrouwen                                            Nieuweling meisjes

1.Amy Pieters                                              1. Kirsten van der Aa
2.Shanna Bras                                             2. Nathaly van Westdonk
3.Anna van der Breggen                                3. Laura van der Kamp

Winanda Spoor

     

 

Staphorst 16 augustus 2008

Samen met Lotte heb ik van vrijdag op zaterdag op Papendal geslapen waar na het ontbijt haar ouders ons kwamen halen om naar Staphorst te vertrekken. We hadden een beetje afgesproken om samen weg te komen, dus dat was het doel van de wedstrijd.

Aangekomen in Staphorst even het rondje verkent, stond daar in eens Jasper bovenhuis langs de kant, even een babbeltje gemaakt en samen een rondje gereden. Daarna gingen we al snel van start. Maar eerst kregen we nog even uitgelegd over de premies die vandaag in nature gingen. Voor je het weet zou je naar huis gaan met een snelheidsmeter, zonnebril en spatbord.

Na de eerste premie sprint probeerde Lotte als eerst, helaas, ze werd terug gepakt en ik probeerde, maar ook mijn ontsnapping was van korte duur. Zo probeerde we een aantal keer maar het waren steeds de nieuwelingen die ons terug pakte, jammer maar helaas is het dus niet gelukt. Wel pakte we beiden een zonnebril en ik ook nog een snelheidsmeter mee naar huis. In de eindsprint waren de nieuwelingen weer degene die de boven toon voerde, Laura van de Kamp won, maar niet getreurd voor ons was er een apart klassement, Marieke won bij ons, Lotte werd 2de en ik sprinte nog naar een 3de plaats.

Junior vrouwen                                            Nieuweling meisjes

1.Marieke den Otter                                      1. Kirsten van der Aa
2.Lotte van Hoek                                           2. Nathaly van Westdonk
3.Winanda Spoor                                          3. Laura van der Kamp

Winanda spoor

     
    Steensel zondag 11 augustus 2008

Na gister in Gouda te hebben gereden heeft Laura  bij mij geslapen en was ze vandaag ook mee naar Steensel. Door dat er niet zo veel inschrijvingen waren, zouden we met de junioren en nieuwelingen 1 prijzenschema krijgen.
Het werd een leuke wedstrijd waar ik vele premies, leiders prijs en 3 ronden klassement pakte. Helaas gebeurde er halverwege koers een nare valpartij, zo ver ik weet is wel iedereen er goed van afgekomen. Op het eind heb ik nog een aantal keer proberen weg te komen, 1 keer lukte dit bijna. Toch werd ik weer terug gepakt en eindigde de wedstrijd wederom in een massasprint. Helaas voor mij, al ging ik als eerste de laatste bocht in Alien en Kelly kwamen er nog over heen. Ook kon ik Jermaine Post maar net voorblijven. Toch wel een beetje teleurstellend resultaat dat ik niet gewonnen heb, volgende keer weer beter!

Junior/nieuweling vrouwen

1.            Alien Paarhuis
2.            Kelly Markus
3.            Winanda Spoor

 

     

  Gouda zaterdag 10 augustus 2008

In Gouda ree ik mijn eerste wedstrijd na mijn "wereldreis". Na de grote kampioenschappen in Italië en Zuid-Afrika, ben ik met mijn ouders nog een week naar New York geweest. 1 augustus heb ik mijn sleutel opgehaald voor mijn kamer in papendal.
Vandaag gewoon weer in koers, en niet al te druk bezette koers.
Met een kleine groep werd er vooral gericht op de leidersprijs, die uiteindelijk naar Amy ging, Marte hard er ook hard voor gereden. Amy probeerde net als ik nog een paar keer weg te komen, maar we waren vandaag niet sterk genoeg. De wedstrijd eindigde dus in een "massa sprint", met de gene die over waren gebleven. Marte won hem stevig, Amy eindigde als 2de en helaas kwam Shanne nog net over mij heen en werd ik dus 4de.

Junior vrouwen

1.            Marte Lenferink
2.            Amy Pieters
3.            Shanne Bras

Winanda Spoor

     
   

WK weg Kaapstad, zondag 20 juli

Om kwart voor 7 stond de wekker, om 7 uur stond het ontbijt voor ons neus.  Daarna nog even onze spulletjes gepakt, in de auto gestapt en nog in de ochtend kou naar het parcours vertrokken. Daar waren John, Chris, Ilse en onze fietsen al aanwezig. Nog even in de auto blijven zitten maar op het laatst even benen oliën, inrijden, tekenen, fietsen controleren(wegen en het verzet bekijken), en naar de start. Amy en Anna hadden mooi een plekje vooraan bij de Belgen, Agnieta en ik stonden vrij achter aan.
Het start schot kwam ditmaal precies op tijd, dus om 10 uur begon de wegwedstrijd. De eerste ronde werd rustig aan gedaan. Bijna iedereen kon mee de berg op, en als je al gelost was kon je in de veel te lange afdaling waarschijnlijk wel weer aan sluiten. 3 ronde lang bleef de koers zo, daarna was de eerste Nederlandse het zat, Anna demarreerde. Helaas werd ze terug gepakt. Van af deze rondje plaatste we met zijn vieren denk ik 2 demarrages per rondje. Een die er even op leek, Anna met Jessie Daams. Helaas kon Daams niet overnemen en werd ook dit weer te niet gedaan. Dus zo kwam het helaas voor ons aan op een massa sprint, het treintje voor Amy wat we in gedachten hadden  mislukte helaas. Agnieta werd als beste Nederlandse 12de, Anna 18de, Amy 25ste en ik 38ste. Evelyn Aryes wereld kampioen! Maar helaas voor ons dus geen prijzen, hopelijk de volgende keer beter.

Snel naar het hotel, douche, fietsen inpakken, en weer terug naar het parcours om de jongens koers te kijken. Bij aankomst zitten ze er alle 5 nog goed bij. Helaas zien we 2 rondje voor het eind Jasper Ockeloen niet meer in de grote groep, wat later zien we hem aan komen met nog 1 hoge velg en 1 gewoon wiel, helaas lekke band. Niek licht er evne later met ene grote groep af, maar komt gelukkig nog terug. In een van de volgende rondes moet hij weer lossen en komt dan niet meer terug, Bovenhuis, Boeve en Markus zitten er nog bij. Ook bij de junioren komt het op een sprint aan. 1 lebon, Markus 4de! Helaas geen podium maar een erg knappe uitslag.

junior vrouwen                                                              junior mannen

1. Jolien d'Hoore (Bel)                                                   1. Johan Le Bon (Fra)
2. 
Rossella Callovi (Ita)                                                  2.Mattia Cattaneo (Ita)
3.
Hanna Amend (Du)                                                   3.Sebastian Lander (Den)

12. Agnieta Francke                                                     4. Barry Markus
18. Anna van der Breggen                                           
23. Mats Boeve (Ned)
25. Amy Pieters                                                          54. Jasper Bovenhuis
38. Winanda Spoor                                                      92. Niek van Geffen (Ned)

Winanda Spoor

     

 

WK tijdrit Kaapstad, vrijdag 18 juli

Vandaag voor mij mijn eerste WK, de tijdrit. Weer vroeg uit bed, en met 6 man begeleiding afgereisd naar het parcours waar Niek en Jasper later die dag aan zouden komen.
Daar aangekomen stelde Amy voor nog 1 keer het rondje te rijden, wat ik wel een goed plan vond. Inrijden en verkennen in een. Rondje lag er mooi bij en het zonnetje scheen. Om 11.11 starten Amy, ik om 11.17. De tijdrit ging bij mij wel aardig, bij het inrijden voelde ik me erg moe en slap maar gelukkig viel dit tijdens de rit erg mee. Ik had een Canadese de hele tijd op het oog en kwam langzaam dichter bij, bij het punt waar ik nog 3 kilometer moest haalde ik haar in. Bij aankomst had ik nog de 6de tijd. Helaas starten de beste als laatst en kwamen er nog 3 onder mijn tijd door! Amy die nog een hele tijd 3de stond (!) werd helaas nog door 1 renster gepasseerd. Waardoor ze net naast brons greep. Pech voor Amy, ze moest met haar 4de plaats nog wel naar de doping controle, ze probeerde het nog zo op te houden, maar helaas de start van Niek liepen we zo toch mis!

In het hotel hebben we samen nog even gegeten en verder…. Je raad het nooit op bed gaan liggen.  Ook ben ik nog even gemasseerd. S’ Avonds nog eten en jaja alweer op bed liggen. Morgen wegparcours verkennen!

junior vrouwen (14,1 km)                                                       junior mannen (26,8 km)

1. Maria Grandt Petersen (Den)  21:03 (gem. 40,186 km/u)       1. Michal Kwiatkowski (Pol)36:21 (gem. 44,232 km/u)
2. Valeriya Kononenko (Oek) op 0:17                                      2. Jakob Steigmiller (Dui) op 0:05
3. Laura Dittmann (Dui) 0:49                                                   3. Taylor Phinney (VSt) 0:084. Amy Pieters (Ned) 0:55                                                     23. Jasper Bovenhuis

9. Winanda Spoor (Ned) 1:08                                                 46. Niek van Geffen

Winanda Spoor

     

 

EK weg, 6 juli

Om 2 uur was het dan zo ver, het EK! Eerst moesten de junior jongens, helaas waren “onze” jongens er niet. Tijdens deze koers regende het erg hard en ook een paar bliksem schigten waren van de pary, helaas hebben wij ook nog een paar fietsen uit een busje zien komen zonder renners, en erg veel ambulances. Een frans man won deze koers solo.
Net voor  wij moesten rijden klaarde de lucht weer iets, niet helemaal maar de meeste regen was weggewaaid. Dus wij konden na een pasta maaltijd om 11 uur en de uren daar tussen heel veel zenuwachtig gedoe van 8 meisjes mochten we dan eindelijk starten om 2 uur.
Om half 2 naar de start, eerst even tekenen en met zijn allen op de foto, verzet controlle, en oprijden maar. We stonden nog vrij voor aan, voor Lotte en mij was dit van korte duur toen het start signaal was gegeven. Wij zakten naar achter, gelukkig reden we weer netjes naar vooren waar we als een van de eerste boven waren, 2 ronden lang is het vrij rustig gebleven. Alleen Marieke heeft helaas moeten afhaken, ze had nog te veel last van haar val en dus hoofd. Met zijn zevenen zijn we de 3de ronde in gereden. Esra plaatste hier nog per ongeluk een aanval, wel erg mooi! Shanne heeft in dit rondje ook moeten afhaken, Jorinda ook door een valparty. Na de afdaling die ik erg mooi had gereden voor mijn doen, zag ik Anna op kop zitten, ik had zo veel vaart en probeerde weg te rijden. Dit lukte, ik ben 7 kilometer weggeweest, met een maximum van 30 seconden. Helaas was het op de eerste klim gedaan met mij het koppie was er af en helaas werd ik vrij snel daarna ook uit koers gehaald.  In de klim zag ik Anna, Lotte, Birgit en Esra nog voorbij rijden, zij zouden met zijn vieren ook de koers uitrijden. Anna in de eerste groep, zij sprinten daar naar een mooie 6de plaats. In de 2de groep zaten Lotte en Birgit, een mooie 17de en 20ste plaats. Als laatst gefinichte Esra, zij werd in de derde groep 30ste! Er zijn 88 rensters gestart, waar er 30 van hebben uitgereden, jammer dat we allemaal zo snel uit koers zijn gehaald.

Na de koers hebben we allemaal snel gedoucht afscheid genomen van de ouders, alles ingeladen en zijn we nog een stuk gaan rijden… En even tanken, en was wat daar? Een grote zeur letter…. Dat werden 10 hamburgers en 10 leuke lachen op tien gezichten. Dankje wel anoniem persoon!!
Onderweg vlak voor de Gothard tunnel hebben we gegeten en zijn we nog even door gereden, om 10 uur waren we in het hotel en zijn we vrij snel gaan slapen.

junior vrouwen

1. Valentina Scandolara (It)
2. Valeriya Kononenko
(Rus)
3. Jessie Daams (Bel)
 

Winanda Spoor
     
   

EK tijd, vrijdag 4 juli

Vandaag was het dan zo ver, mijn eerste EK! Ik hoop dat er nog velen mogen volgen…

De wekker stond om tien voor half 7, en om half 7 zat ik lekker te eten samen met Lotte en amy.  Om kwart over 7 starten we de moter en reden we naar de start plaats, waar voor ons 4 auto’s stonden,  3 mechaniekers, 3 verzorgers en Johan de coach. Daar allemaal stuk voor stuk ons ding gedaan, even samen ingereden dat wel. Terwijl ik zelf nog even aan het inrijden was hoorde ik in eens mijn naam… En ja hoor daar stonden Bjorn en Sytske, echt super leuk! Ik had zo waar mijn eigen supporters!
Om 9:43 moest ik starten, op het dak een reserve tijdrit fiets van de bond , achter het stuur Johan(geloof ik) en ook chris was der bij(mechanieker) en op naar de start. Fiets werd gelukig meteen goed gekeurd, en ik kon aan mijn rit van 17 kilomter beginnen.
De start ging van een platootje af, waarna een heel klein stukje vlak en dan even een soort hoge molshoop voor de rechte enden begonnen. Het eerste deel ging niet zo lekker, maar gedurende de rit liep het steeds makkelijker. Het was ene mooei parcours geen scherpe bochten en 3 kleine heuveltjes. En toen was het alweer klaar. Bij binnenkomst had ik nog de eerste tijd, helaas kwamen er daar nog 6 onder, dus werd ik mooi 7de!

junior vrouwen

1. Valeriya Kononenko (Rus)
2.
3.

7. Winanda Spoor
15. Amy Pieters
18. Lotte van Hoek

Winanda Spoor


 

NK Heerlen 22 juni 2008

Zaterdag was ik al in Heerlen, dat was mooi want daar door kon ik nog 1 keer het parcours bekijken. Het lach er mooi bij, maar met de weersvoorspellingen van Zondag zou dat nog wel eens kunnen veranderen.
Niets was minder waar, in de tent werd ik wakker gemaakt door het zonnetje en dat heeft nog bijna de hele dag geschenen. Bij het parcours was Joyce net gefinisht en was netjes 8ste geworden. De Nieuwelingen stonden te trappelen aan het vertrek en ik ging me klaar maken voor mijn eigen wedstrijd.

  Ik startte helemaal achteraan, maar al snel zat ik mooi van voren en maakte ik flink tempo. Mooi werk gedaan want we bleven met zijn 18 over. De 2de ronde zette Amy Pieters één keer goed aan op de derde berg van het rondje. Waarna er nog 9 over bleven. Met hier en daar een demarrage, waar steeds Pieters, Francke en ik bij betroken waren, kwam het uiteindelijk toch op een sprint aan. Birgit Lavrijesen nam het initiatief en gooide de grote plaat er op.  Ik bleef nog even achter haar Pieters en Francke zitten maar besloot er voor bij te gaan. Ze kwamen dicht maar dit keer kwamen ze er niet over! Het was officieus maar ik was kampioen. Nadat de film was terug gedraaid werd de officiële uitslag bekend gemaakt.
Spoor 1, Pieters 2, en Francke 3!

 

Junior vrouwen

1.            Winanda Spoor
2.            Amy Pieters
3.            Agnieta Francke

Een prachtige afsluiting, mijn 2de titel heb ik binnen. Op naar het EK in Italië, kijken wat Nederland daar kan gaan doen!

Winanda Spoor

 

     
 

Beek-Ubbergen 15 juni 2008

Vandaag had ik een belangrijke tijdrit in Beek en Ubbergen. Deze zou namelijk tellen voor het WR en de 123 competitie. Reden genoeg dus om goed te rijden. Het was een lastig parcours, bij de start al had je een heel erg pittig klimmetje, hierna een lange weg met 2 grote bobbels, en dan een mooie afdaling. Waar na weer een klim en deze lange weg nog een keer de andere kant op. En dan nog een bochtig stuk en weer de start klim. Niet totaal mijn parcours, net te veel klimmen. Na een goede voor bereiding leek het er even op dat ik in de regen zou mogen rijden, gelukkig klaarde het snel weer op en de weg werd ook weer droog! Ieder starten droog gelukkig. Al meteen had ik het moeilijk op het klimmetje maar probeerde me toch een beetje in te houden. De rest van de tijdrit verliep ook al niet te soepel en was dus niet tevreden. Bij de 2de keer de berg gaf ik nog alles, maar dat was vandaag niet genoeg. Boven op de berg kreeg ik voorlopig de 2de tijd terwijl Pieters nog moest finishen. Dat werd dus derde. Helaas, volgende keer weer beter!

junior vrouwen

1. Amy pieters
2. Lotte van Hoek
3. Winanda spoor

Winanda Spoor
     
 

DK tijdrijden 11 juni 2008

Vandaag was het tijd voor het 2de DK, dit maal het tijdrit DK. Ik ree met Joyce mee naar het puntje van noord holland waar het  verreden zou worden over 19,4 kilometer. We schijnen veel files gehad te hebben, Joyce en ik hebben daar slapend erg weinig van mee gekregen!
Bij het parcours aangekomen deden we wel wat anders dan slapen en zijn direct met de auto het rondje gaan rijden. een sterke wind was er zeker! (Zo sterk dat ik nog even twijfelde aan mijn dichte wielen, maar uiteindelijk zijn deze toch gestoken). Een mooie vond ik. Inrijden en naar de start, Joyce moest 40 minuten voor mij dus ik kon nog even door gaan met inrijden. Na dat Joyce was gefinisht ree zij vrolijk mee naar mijn start . Op dat moment stond voor haar al een 2de tijd genoteerd. Toen ik gefinisht was bleek er niemand meer over heen gekomen te zijn. Dus de eerste plak was binnen, goed gedaan Joyce!
Mijn tijd was goed voor de eerste plaats, en ook hier kwam niemand meer over heen. Dus dat waren een 1ste en 2de plaats voor de Spartaan!

Winanda Spoor

 

junior vrouwen                                                                    nieuweling meisjes

1. Winanda spoor                                                                1. Dominique van santen
2. Barbara de Ridder                                                            2. Joyce van der peet
3. Mariekke den Otter                                                          3. Denise Bouma

Winanda Spoor
     
    Stadshage

Junior vrouwen

1.            Bracht Kramer
2.            Lotte van Hoek
3.            Anna van der Breggen

 

     
 

Zondag 1 juni Vijfhuizen

Vandaag al weer vroeg op stap naar Vijfhuizen in Noord Holland. Eerst een Laura opgehaald in Dordrecht want die zou vandaag mee rijden. Een tijdrit en een criterium (omnium) stonden op het programma, wel apart was dat de tijdrit 10 kilometer was!

Helaas kwamen we een beetje laat aan waardoor we het parcours van de tijdrit niet meer geheel konden verkennen.  Het deel wat we nog wel gereden hadden was er mooi, geen scherpe bochten. Op de 2 echte keer punten na.
De tijdrit ging wel aardig bij mij maar niet super. Uiteindelijk had ik de 2de tijd, Amy de eerste en Lotte van Hoek de derde tijd.

Pas om half 4 hadden we ons criterium over 33 ronde van 1.100 meter, veel al klinkertjes. Al van af het begin werd er door getrokken en zo scheurde het peloton in groepjes uit elkaar. Na Het 3 ronde klassement wat ik met alle punten won kwam Amy hard naar voren en probeerde weg te rijden. Ik kon net niet meer aan haken en ze pakte steeds meer seconden. Gelukkig kon ik het samen met wat andere het gat na 10 ronde weer netjes dichtrijden. Het kwam dus uit op een sprint van de overgebleven massa. Ik ging hem zelf maar aan omdat de finish vlak na een bocht lag alleen Amy kwam nog over mij heen en zo werd ik ook in het criterium 2de. Maaike Hoek werd in de sprint derde.
Na een bloemetje voor het criterium konden we gaan wachten op de prijsuitreiking. Die duurde tot 7 uur, veel te laat! Maar moe en voldaan naar huis gegaan.

Junior vrouwen

1.            Amy Pieters
2.            Winanda Spoor
3.            Maaike Hoek

Winanda Spoor

     

  Dordrecht

Junior vrouwen

1.            Amy Pieters
2.            Agnieta Francke
3.            Marieke den Otter

 

     

 

Standdaarbuiten 18 mei 2008

Met wisselend weer in de auto kwamen we toch met een lekker zonnetje aan bij het parcours. De oudste van de jeugd waren nog bezig en Erik Kramer won de koers door het peloton te dubbelen. Zelf had ik tijd zat voor de voor de voorbereiding van mijn eigen koers. Om half 3 stonden al aardig wat zenuwachtige nieuwelingen en junioren te vechten voor de mooie start plaatsjes. Ik ree om tien over half 3 rustig naar de achterste lijn. Kwart voor 3 mochten we vertrekken, in 2 ronden ben ik netjes naar voren gereden, meteen probeerde ik weg te rijden. Marieke den Otter sprong met mij mee, en samen zijn we 3 ronden weggeweest, Marieke liet mij lopen en nu stond ik met nog 28 ronden op het bord er alleen voor. Terug laten zakken naar het peloton als je nog wel wat kan is natuurlijk niet zo als het hoort. Dus ging ik vrolijk door, met nog 15 ronden te gaan leek mijn bijna onmogleijke poging ook echt onmogelijk. Maar gelukkig was ik het peloton voor gebleven, er was een groepje van 4 ontstaan, maar dit werd terug gepakt. 2 ronden waren nog te rijden en nu was ik aardig zeker van mijn zaak, het peloton zat op 1 minuut tien en ik kon gaan lachen. 2 handen in de lucht en mijn 2de zegen wat het seizoen is binnen!

junior vrouwen             `                                                             nieuweling meisjes

1. Winanda spoor                                                                       1. Ymke stegink
2. Judith bloem                                                                           2.      
3. Marieke den Otter                                                                   3.

Winanda Spoor

     
   

DK t’Zand 12 mei 2008

Vandaag had ik het DK, noord en zuid holland rijden bij de nieuwelingen meisjes, junior vrouwen en vrouwen samen. Dus dit maal zijn we hier voor afgereisd naar het eind van Noord Holland. Een mooi parcours van 3,5 kilometer was voor ons afgezet.
Minder was dat we tegelijkertijd zouden rijden met de vrouwen, en nieuweling meisjes. Op en toch daarvoor te kort rondje zou dit nog wel eens problemen kunnen gaan opleveren dacht ik.
Aan de start dus eerst de vrouwen en daarna mochten de junior vrouwen en nieuweling meisjes na 2 minuten starten. Op en paar mooie uitloop pogingen van Amy Pieters gebeurde er niet veel… Tot de kop groep van de vrouwen ons kwam inhalen, er poogde een paar van ons mee te springen maar dat vinden deze dames (logisch) niet goed op! Toen na een paar ronde het peloton van de dames arriveerde en ons ook inhaalde sloten wij aan bij dit peloton(wat volgens mij niet mag!). Pieters zag een gaatje en ree helaas voor mij weg. Marieke den Otter, Barbara de Ridder, Nancy van der Togt, een aantal nieuwelingen volgde en ik volgde. Achter mij heb ik nog een valparty gehoord. De nieuwelingen zijn afgesprint en Met de junioren zijn we nog 3 ronden door gereden. Amy heb ik niet meer terug gezien helaas. Met nog 500 meter ben ik zelf aan gegaan en ben ik niet meer terug gepakt en werd netjes 2de. Mindere informatie na de koers was dat Joyce bij de valparty had gelegen. Gelukkig is ze er met wat schaaf wonden van af gekomen!

junior vrouwen                                                                    nieuweling meisjes

1. Amy Pieters                                                                    1. Jessie Joosse
2. Winanda spoor                                                                2. Nathaly van Westdonk 
3. Barbara de Ridder                                                            3. Natasja de Vroome 

Winanda Spoor
     

 

 

Tirene Adriatico

woensdag 7 mei

Vandaag hebben we om 8 uur de proloog van de Tirene Adriatico. Omdat we wakker werden nog aan het EK parcdour stond er eerst een flinke reis op het programma, naar Vaiono. Hier kwamen we op een uur of 2 aan en zijn eerst naar het hotel geweest. Daarna hebben we gegeten al bij de proloog. Ik moest als eerste starten om half 9, Amy was als laatste aan de buurt om 10 uur. Totaal in het donker wat niet erg fijn was! We hebben allemaal goed gereden, alle 6 binnen de eerste 40. Na deze korte eerste etappe zijn we snel naar huis gegaan en rond 12 is iedereen in slaap gevallen 

Donderdag 8 mei

Om 2 uur zou vandaag de 2de etappe starten. Met 4 bergen en een lengte van 53 kilomter. De bedoeling was deze keors zo vele mogelijk te controleren. Helaas leip dit op de 2de berg al mis toen ik niet kon aanpikken bij de 4 snelste en er dus 4 wegreden, deze wzijn weggebleven en hebben 2 minuten gepakt. Toch zijn er 4 van de 6 in het peloton geeindigd, Lotte en ik zaten hier helas achter. Voor mezelf weet ik omdat ik niet goed durf te dalen en daar door te veel afstnad kreeg op het peloton, erg zonde! ik heb nu wel wat tijd achterstand.
Na de rit hebben we snel gedoucht en zitten we nu in de auto voor de volgende etappe's die 300 kilomter verder op zullen gereden worden.

vrijdag 9 mei

Vandaag stond de 3de rit van de tireno op het programma, 12 uur start. 12 uur betekent hier 10 voor 12, rare Italiane. We begonnen met een afdaling en een klein klimmetje waar op een afdaling volgde van 30 kilometer. Dat ging bij de een beter dan bij de ander, ik zat ver van achter de rest zat een stuk beter voor in! Het hele peloton bleef hier bijna bij elkaar. Pas op de klim scheurde het uit elkaar. Na deze klim kwam er nog een kleine afdaling, hier kwam het weer een beetje bij elkaar. Maar het werd opnieuw aan diggelen gereden bij het volgende stuk van de klim, wat we een stuk makkelijker hadden ingeschat dan deze klim was! Gelukkig konden Anna en Amy het bijhouden tot het eind! Ik zelf had op het eerste klim iets te veel gegeven. Na de afdaling heeft Anna het mooi afkunnen maken en werd 3de!! Amy werd ook een mooie 5de! Agnieta, Lotte, Shanne en ik eindigde ook nog goed, ik weet zo snel niet pricies hoeveel. Amy stond nu 6de en Anna 7de.
Op naar morgen naar wij denken de zwaarste etappe, een slot klim van 7 kilometer!

Zaterdag 10 mei 

Zo als ik gister al schreef naar mijn/ons indenken de zwaarste etappe. Het was wederom mooi weer, en we hadden er zin in! Na weer een afdaling bij de start hadden we een redelijk stuk een soort van vlak. Helaas kreeg ik hier te horen dat Amy was gevallen, Agnieta besloot haar te gaan halen. Zelf ben ik gaan afstoppen, en Amy was gelukkig snel terug. Omdat ik weer even naar achter zakte in het peloton zag ik haar rijden, op een andere fiets. Fiets kapot, Amy gelukkig niet zo maar ze zat niet lekker. Toch ree de goed mee! Op het eerste heuveltje konden 4 van ons goed volgen, helaas lagen Agnieta en Shanne er af. Agnieta is in de afdaling nog terug gekomen! wij zijn als groep door gereden. Met de echte klim in zicht schoten er helaas 2 rensters weg zonder dat we konden volgen, zodat Agnieta en ik op de klim wat werk hadden. Deze rensters terug halen. Dit lukte maar we waren hierna beide wel kapot. Anna kon tot het eind goed volgen en werd 4de!, Lotte volgde in het 2de groepje. Helaas heeft Amy moeten lossen net als Agnieta en ik. Toch goed gereden allemaal. Anna werd 5de in het eind klassement, voorde oplettende was zij de eerste in het eindklassement die de eerste dag niet mee zat.

Winanda Spoor

 
     

 

Bern zondag 4 mei 2008

Zo als ik gister al schreef moesten we vandag al om kwart voer 8 starten, dat was dus om 6 uur op! Met zijn allen duf aan het ontbijt werd er weinig gezegd. Eenmaal aangekomen op het parcour deden we gewoon ons ding en braaf om tien over 8 stonden we aan de start. Even leken we ons te vergissen en starten bijna met de elite vrouwen mee, gelukkig merkten de jury dit.
Met maar 19 starters werd er nerveus afgeteld, na een heftig start schot vertrokken we erg rustig, na 5 kilomter zou de klim komen. En natuurlijk kwam deze... het eerste stuk was nog vrij vlak maar het laatste stuk was inderdaad wel even 9% zo als het profiel kaartje al had aangegeven. Al snel waren de eerste zwitserse gelost en toen we boven kwamen waren een zwitserse, Anna en ik nog over. We besloten natuurlijk door te gaan, alleen de zwitserse zat ons nog in de weg. Anna beadcht een plan en met nog 40 kilomter in het verschiet schoot ik weg en liet Anna mij rijden, niet veel later zocht Anna mijn wiel weer op en waren we mijn zijn 2. De 2de ronden hebben we flink het tempo er in gehouden, reslutaat... 8 min. voor sprong op het peloton. Wat wel een beetje jammer was want de rest mocht niet meer te veel gassen omdat Anna en ik weg waren. Helaas zat er nog een zwitserse tussen Anna en mij en het peloton in. In de sprint won ik van Anna, Amy, Agnieta en lotte werden een mooie 4, 5 en 6! Helaas heeft shanne dit maal de koers moeten verlaten.

junior vrouwen

1. Winanda Spoor
2. Anna van der Breggen
3.

4. Amy Pieters
5. Agnieta Francke
6. Lotte van Hoek

Winanda Spoor

     

 

Frankfurt donderdag 1 mei 2008 

Vannacht hebben we in hotel in Frankfurt geslapen. Om kwart over 10, net na de profs zouden we met zijn zessen van het Nederlandse team van start gaan. Zo gezegd, zo gedaan! Afgesproken was dat we het eerste 1/3 deel ons rustig zouden houden en daarna zouden gaan aanvallen. In het begin maakten de Duitsers zelf een aantal demarrages, die allemaal te niet werden gedaan. Na 4 van de 12 ronden (precies op 1/3de!) nam Frank (Agnieta Franke) als eerste de benen! Helaas bleef zij niet weg, dit was het het punt waar op we wat harder gingen koersen. Zelf probeerde ik het 2 keer, maar helaas weer zonder resultaat. Amy had ook nog wat in benen en op precies het goede moment maakte zij de slag, met nog iets meer dan 4 ronden te gaan. Meteen begonnen we de koers te controleren en al snel liep Amy meer dan 2 minuten uit. Met nog 1 ronde op het bord gingen we zelf weer koersen. Het liep toch uit op een massasprint; ik trok hard aan maar helaas niet gewonnen door ons, maar 2de en dus 3de in eht algemeen werd Frank. Amy bleef wel uit deze sprint en won met bijna 3 en een halve minuut! Anna wist de 4de plek te bemachtigen, ongeveer rond de 7de kwam Shanne. Achterin in het peleton eindigde Lotte en ik

1. Amy Pieters op 3.5 minuut
2. Hannah Amend
3. Agnieta Franke

4. Anna van der Breggen
7. Shanne 

Winanda Spoor

     

 

 

Borslen dag 2 etappe

Omdat ik leidster was in het jongere klassement zou ik vandaag in het wit rijden, samen met de blauwe(leidster algemene klassement) en oranje(sprintklassement) trui stonden wij voor aan bij de start. Altijd mooi meegenomen als je normaal helemaal achteraan staat!
De wedstrijd zou vandaag lopen over 48 kilometer 2 elk van 24 kilometer, we begonnen rustig aan. al snel kwamen de eerste demarrages en werd het mooie koers. Ergens zijn er 2 er vandoor gegaan, ik zat op dat moment helemaal opgesloten en kon hier tegen niets doen. Erg jammer want 1 was ook een jongere dus ik zou mijn trui zeer waarschijnlijk gaan verliezen! en dit gebeurde ook ze pakte een halve minuut. In de slot kilometer was het zo als gewoonlijk trekken en duwen maar ik had ene mooi plaatsje, helaas iemand anders wou dit plaatje ook erg graag en ree vol op mij in. Een grote val als gevolg...  fiets helm kleding en ikzelf kapot! gelukkig was het in de laatste kilometer gebeurd en kreeg ik daarom geen tijd aan mijn broek. Wat minder was dat ik beschadigd was en daar door een minder goede tijdrit zou gaan rijden.

Dag 2 etappe 3 

De tijdrit om 8 uur starten ik pas omdat ik 5de stond in het klassement! Deze plek zou ik helaas in de tijdrit verliezen. Het werden de meest rotte 11,4 kilometer van de omloop van Borsele. Ik ree niet lekker en niet hard, wat in een 18de tijd resteerde, ik stond 17de. Positiever was dat ik een nieuwe voorvork had in mijn fiets en morgen door kon koersen.

Dag 3 etappe 4 

De laatste etappe was een klassieker met daarna nog 3 "plaatselijke" rondes van 8 kilometer. met goed weer beloofde het vandaag ook een mooie koers te worden. Dat werd het. omdat ik toch nog aardig last had van mijn wonden heb ik de eerste 50 kilometer achter in gehangen, toen ik naar voren kwam kreeg ik te horen dat een Litouwse een minuut had gepakt en waarschijnlijk de omloop ging winnen. Helaas werd dit de waarheid. De 20 kilometer die ik voor in heb gezeten werd er gekoerst het veld sloeg uit elkaar, en met ene groep van 9 pakten we nog aardig wat seconden. Bij 700 meter demarreerde ik nog uit dit groepje, deze demarrage werd helaas te niet gedaan door 2 Belgische dames die de bloemen voor mijn neus wegkaapte! Helaas voor mij maar toch nog 4de, met zulke knieën mag ik niet klagen.

In totaal ben ik 12de geworden door de secondes die we nog hadden gepakt. Ik ben nu 2 dagen na de koers tevreden met deze uitslag. Jammer van de val, er had anders denk ik wel meer in gezeten!

Winanda Spoor

     
   

Kleine Hein

Zaterdag 19 april 2008, voor mij was het deze dag tijd voor mijn 3de keer van de klassieker Kleine Hein. Een klassieker die om onduidelijke redenen voor mij toch heel belangrijk is, al van af het eerste jaar. In 2006 stond ik aan de start voor mijn 2de klassieker en wist na heel veel werken 6de te worden. Als 2de jaarsnieuweling meisje redenen we voor het eerst apart van de junioren en wist ik een 5de plek te bezetten.
Maar goed genoeg het is 2008, en een mooie koers stond voor de deur. De wind had er zin in en ook hoorde ik dat de gevreesde limietenweg de wind ook nog even lekker op het kantje had! Na het vaste ritueel kwam ik aan de start met mijn nieuwe fiets, de neutralisatie ging matig en ik zat helemaal achterin. Gelukkig was dit geen probleem omdat het open werd gegooid en op een hele brede weg, en voor ik het wist ree ik weer van voor.
Het eerste deel van de wedstrijd ging heel rustig, geen aanvallen of niets, tot we op de limietenweg kwamen. Hier dachten Amy Pieters en ik even lekker te gaan draaien, dat draaide op een waaier van 2 man, en weg waren weg! Ik denk dat dit ongeveer 10 kilometer heeft geduurd toen we door het overgebleven “peloton” werden terug gepakt, met zijn 9en zaten we. Er werd aardig doorgedraaid maar niet super. 2de keer limieten weg ree ik per ongeluk nog in mijn eentje weg, maar ook deze slag liep op niets uit!
Inmiddels was er een spaak losgetrild in mijn voorwiel, en vond ik het een beetje eng om in ene groepje te rijden. Dus besloot ik er weer van door te gaan, de eerste keer zaten ze direct in mijn wiel, bij de 2de poging op 10 kilometer van de streep echter niet. Weer was ik weg, van achter zag ik 1 renster komen, Pieters aan mijn wiel. Draaien maar! En ja hoor, we kwamen samen bij de eind sprint aan, Pieters won dik. Helaas voor mij, maar de tweede plaats was dit keer echt geen rot plek!

 

junior vrouwen                                            nieuweling meisjes

1. Amy Pieters                                               1. Laura van der Kamp
2. Winanda Spoor                                          2. Melanie Woering
3. Agnieta Francke                                        3. Alien paarhuis

Winanda Spoor

     

 

Interland Newpoort 12 en 13 April 2008

Een maand geleden kreeg ik een uitnodiging voor weer een baan interland, dit maal zou dit plaats vinden in Newpoort. Met maar 1 team van Nederland. Afgelopen wekend was het dan zo ver, donderdag avond vertrok ik samen met nog 3 andere meiden en 7 jongens naar Newpoort!

Met de nacht boot zijn we naar Harwich gereden waar we vandaag nog een uurtje of 4 in de auto kwamen we dan in het hotel aan. Helaas was het niet gelukt de baan te reserveren dus werd het een training op de weg. Een leuke rit waar we een paar keer vergaten met zijn 13 (inclusieve begeleiders)  links te rijden… we zijn levend terug gekomen gelukkig! s’avonds lekker lasagne gereden met nog 40 andere renners die ook in het hotel sliepen.

Zaterdag ochtend nog even op de roller gezeten en daarna weer op de wegfiets vertrokken richting baan. Een prachtige baan moet ik wel zeggen! Waarna om 2 uur de wedstrijden begonnen. Ik heb deze dag helaas maar 2 wedstrijden gereden omdat ik mij halverwege nog al ziek begon te voelen. Ik ben toen naar huis gereden en op mijn bed gaan liggen. Maar op de baan ging het feest door en wisten Nick Stopler en Meachel vingerling de koppelkoers te winnen, Amy Pieters en Lotte van hoek werden 2de ook op de koppelkoers.

Na een goede nacht voelde ik mij al weer wat beter op zondag, nog niet super maar heb besloten te starten. Helaas zonder uitslagen voor mij zelf, maar heb in de puntenkoers een aantal keer de sprint aangetrokken voor Amy die ze ook met dikke winst wist af te sluiten! Ook ben ik 3 keer weggereden in de scratch maar werd helaas ook 3 keer teug gehaald. Hier won Pieters wederom. Bij de mannen was het ook een geslaagde dag, met winst voor Wouter de Haan in de puntenkoers 1 puntje voor Nick Stopler, die de scratch won. Ook op de koppelkoers werden onze mannen 1 en 2!

Gedoucht, ingeladen en de auto weer in, na de 4 uur durende reis waar veel minder werd gepraat dan op de heen weg… moe maar voldaan denk ik zo! Voor de lange reis werd afgesloten moesten we nog een uur wachten tot we de boot op mochten. Dit uur hebben we gevuld met een potje voetbal met water flesjes…

En dan maandag ochtend werd het tijd om naar huis te gaan en verder te slapen!

Winanda Spoor

     
   

Oploo 6 april 2008

We waren veel te vroeg omdat het broertje van Laura ook moest rijden, dus deden wij rustig aan met inrijden en het parcours verkennen. Het was een mooi en lekker lang rondje!
Wij(junioren) starten apart van nieuwelingen, wij starten een minuut voor hen, 2 ronden voor hun eindsprint zouden we ze helaas terug pakken wat voor chaos in de groep zorgde.
Bij de start werd er gelukkig niet meteen al te gek gedaan, pas na een rondje toen we al de bel kregen voor het 3ronde klassement, ik haalde hier 4 punten in, en zag helaas na afloop geen envelopje hier voor terug. Bijna elke ronden hadden we een premie sprint, waarna ik een keer wegree, Amy Pieters sloot bij mij aan maar helaas na 3 kilometer werden we weer terug gehaald. Aangekomen bij de Nieuwelingen kwam de chaos in de groep, helaas nog een valparty in hun sprint die ik nog net kon ontwijken. De junioren moesten toen nog 2 ronden, deze hebben we niet hard gereden en ook deze wedstrijd kwam aan op een massa sprint, en helaas voor mij zat er niet meer in dan een 9de plaats.

junior vrouwen                                                nieuweling meisjes

1. Amy Pieters                                                1. Veerle Goossens 
2. Marte Lenferink                                            2. Natasja de Vroome 
3. Laura Meurs                                                3. Melanie Woering

Winanda Spoor

     
   

Piershil 5 april 2008

Zaterdag om kwart over 3 starte we met de nieuwelingen en junior dames tegelijker tijd. Ik had een mooie start en zat gelijk al goed voor in. Samen met voornamelijk Anna van der Breggen, Amy Pierts en Natasja de Vroome hielden we redelijk de gang er in. Zeker de rondes dat er premies aan kwamen trapten we stevig door. Verder een niet heel erg interessante wedstrijd, geen ontsnappingen, het grote deel van de groep bleef bij elkaar. Ik pakte best wat premies bij elkaar en werd uit eindelijk 4de. Met deze plaats ben ik op dit rondje echt tevreden, het was het tiende jaar dat ik hier ree en was nog nooit zo rap geëindigd.
Joyce van der Peet heeft deze wedstrijd ook keurig in de voorste groep uitgereden en werd 7de!

junior vrouwen                                                nieuweling meisjes

1. Amy Pieters                                                 1. Laura van der Kamp
2. Anna van der Breggen                                   2. Alien paarhuis
3. Marieke den Otter                                         3. Melanie Woering 

Winanda Spoor

     

 

Strijen 2008

Naar ik denk aanleiding van vorig jaar (massa valpartij nog in de neutralisatie) starten we dit jaar gescheiden. Nieuwelingen apart junioren apart. Na de finish gezien te hebben van de nieuwelingen waar Joyce van der Peet in haar eerste klassieker heel goed 7de werd mochten de junioren gaan opstellen. Omdat ik geen zin had om 15 minuten stil te staan besloot ik dan maar helemaal achter aan te starten en de benen enigszins warm te houden. 5 minuten voor de start stond ik aan de streep, en wie zag ik daar? Was dat nou Arjan, en ja hoor de zaterdag training van de groep had geleid naar Strijen! Goed voor het moraal, nu moest ik het alleen nog gaan waar maken.
Na een erg goede neutralisatie waar van ik van helemaal achter na 500 meter op kop zat ontstond er al snel een groepje van 10 rensters. Helaas moest ik hier afhaken door een meisje dat voor mij een gat liet vallen. Met zijn zessen gingen de koploopsters door. Ik belanden in een peletonnetje van 15 man (ik moet natuurlijk vrouw zeggen!). Na ongeveer 30 kilometer kwam hier eindelijk een goed georganiseerde waaier op stand waar in we mooi draaide. De inmiddels nog maar 4 koplopers ( 2 waren er terug gevallen!) werden door deze groep toen ook snel terug gepakt. We reden met zijn 20 door, maar niet zo hard waar door we uieindelijk ook nog terug gepakt werden door een ander groepje en met 30 man op de streep afreden, wint mee. En ja hoor een best mooie klassieker werd wederom een massa spirnt! Erg jammer, met een 10de plaats mag ik niet klagen, maar erg tevreden ben ik ook niet!
Op naar volgende week, ik zal waarschijnlijk Piershil en Oploo gaan rijden. Het wekend daar op zit ik weer op de baan, dit maal een interland in Newpoort.
dan ben ik weer een wekend (19, 20 april) in Nederland, Klein Hein en waarschijnlijk Gasselte zal ik dan starten. Waarna ik 25,26 & 27 een meerdaagse heb in Borsele en 1 mei vertrek ik Naar Italië voor de Tireno Adriatico!

Winanda Spoor
     

  Werkendam

junior vrouwen

1. Shanne Bras
2. Sanne Verhart
3. Laura Meurs

5. Winanda Spoor