Eerste koersen (14-03)

Eerste koersen (14-03) Met de wedstrijden van Austrlaie al in de benen begon ik aan het Europese seizoen. Ze deden helaas niet altijd wat ik graag wou. Mijn eerste koers, het Hageland, ging goed! Ik reed uit en alles ging prima. Super benen had ik niet maar van de 198 starters mocht ik mij ťťn van de 80 finishers noemen.

De tweede koers, Samyn, voelde de benen goed maar maakte een stomme fout die ik niet meer kon herstellen en helaas in een achtervolgende groep kwam te zitten en voortijdig uit koers werd gehaald.

Na Samyn op woensdag was er een koersloos weekend voor mij en ben ik met Tim 2 dagen goed gaan trainen in Duitsland. Ik voelde me steeds beter worden tot een overbelast spiertje in mijn knie voor verwarring zorgde. Met tranen in mijn ogen keerde ik afgelopen donderdag om. Bang dat deelname aan de ronde van Drenthe in gevaar kwam. Gelukkig met behulp van de masseur en Han mijn fysio van Anatommie werd deelname veilig gesteld. Het eerste uur ging zaterdag dan ook alles prima, ik reed als kop de VAM-berg op en kwam als 3de boven. Iets waar ik tevreden mee kan zijn als goed begin van een koers. Niet veel later deed het helaas al weer pijn. Geen uitslag op de lijst dus maar wederom een DNF. Een goede massage kon weinig meer helpen en eigenlijk was zondag, de Drentse 8 een onbegonnen zaak, om niets erger te maken ben ik al na 40 kilometer uit koers gegaan.

Niet het gehoopte begin terwijl ik me verder wel fit voel. Lekker cliche maar ik hou mij vast aan de positieve dingen en geniet nu maar even van de zon vanaf het terras! Hopelijk is het lichte ongemak snel verholpen en kan ik weer verder!

Doeii WinandaTrainingskamp met Lensworld-Kuota (17-02-2017)

Acht dagen heb ik goed getraind met de dames van Lensworld. De groep was compleet, een uitzondering want in koersen zie je natuurlijk altijd maar een deel van de rensters. Lange ritten werden gecombineerd met intensieve oefeningen. Voor mij perfect omdat ik vooral nog aan mijn duur moest werken! Dagelijks hield een renster een dagboekje bij, hier mijn stukje.

Doeii Winanda Mallorca day 2: Winanda Spoor

An early start for me today, well early.. At 7:30 the alarm went and 15 minutes later I was looking in the eyes of "Tati" and Mary on the rollers. 20 minutes easy riding before a good breakfast and the real training for today. A training I really love to do; riding hard, working together and "enjoying" the wind. In groups of 4 we chased each other for ten minutes twice and after that we did it with the whole group. And if that wasn't enough we did it again with the 8 of us!. The rest of the training we did in endurance pace enjoying the beautiful island!

On the training we were only missing Anouk, Alice and Cuci. Anouk was riding with the group for a while, she has to start training again after a crapy winter. Alice and Cuci are joining us later today and then we are all complete for the rest of the week J

After 4 hours and 127km we were back home! First a shower, making the laundry bag ready and then making lunch. A nice bowl with yoghurt, banana, apple, raisins, cereals and cinnamon. After that some bread and of to bed. My roomie Kaat was already a sleep, the perfect example of "de tour win je in bed".

45 minutes later I was back in the real world, ready for coffee! Kim our neighbour was joining Kaat, Mary(my other roomie) and me for a Dutch cup of coffee made by me! Way to strong.. but awake again. After that I did my core exercises and write this little story for you guys.

Ready for dinner and the team meeting know!

Melbourne, koersen, verjaardag en surfen! (29-01-2017)

Melbourne, koersen, verjaardag en surfen! (29-01-2017) Na een drukke week in Adelaide kon ik 2 dagen in Melbourne weer even op adem komen. De eerste dag (dinsdag) werd een mooie trainingsdag. Na een herstel ritje met Jess reed ik 's avonds ook nog een trainingskoers op een auto circuit. Met de "A-grade" vrouwen reden we tussen de B-grade mannen, ik kon lekker meekoersen maar werd helaas wel verslagen door 1 dame en werd dus 2de. Een paar MaleisiŽrs die in Melbourne wonen brachten me daarna weer (bijna) thuis. Woensdag heb ik echt rustig aan gedaan en niet veel meer gedaan dan de benen laten vallen en taart gebakken voor mijn verjaardag. Kristy pikte me 's avonds op voor het avond eten en om naar het teamhuis te gaan voor deze avond. Dit omdat er donderdag een "Kermesse" op het programma stond. Een omloop op weer een ander auto circuit in Melbourne met het deelnemersveld van de Cadel Evans Road Race. Samen met de meiden van Total Rush heb ik een goede koers gereden, helaas viel dat niet te zien aan de uitslag (28ste). Na de koers heb ik met een aantal dames nog 1,5 uur uit gefietst en lekker geluncht voor we vertrokken naar Geelong. Vrijdag, en tevens mijn verjaardag, in Geelong hebben we rustig 1,5 uur gefietst, koffie gedronken en even lekker in de zon gelegen voor we naar de teampresentatie vertrokken. Dat pakken ze hier groot aan, met genoeg aandacht voor elk team. Na het avondeten werd er voor mij gezongen, was er een taartje en deelde ik de zelf gebakken taart uit. Zaterdag was het tijd voor de Cadel Evans Road race, het ging helaas weer minder dan 2 dagen terug en ik werd uit koers gehaald. Het klimmen vergt momenteel wat aandacht! Tijd om te treuren was er echter niet, we doken met het team het zwembad in en ik "moest" weer mee naar de stad voor een drankje.

Zondag was al gepland door Amy, we gingen surfen! 2 uur les met 5 meiden. Mijn angst voor water, diepte en zout water had ik maar even aan de kant gezet. Gelukkig maar want het was super gaaf omdat te doen! Zie het filmpje waar ik uiteindelijk op het bord kon staan! Na een lekkere burger hebben we met een aantal nog even bij de mannenkoers gekeken voor Amy en ik weer samen terug naar Melbourne reden. Nog even een (yoghurt) ijsje, een lekker maaltje en ik moest beginnen met mijn tassen pakkenÖ

Maandag nog een laatste ritje met Jessica en Amy voor ik weer in het vliegtuig stapte! Op naar de winter.-. voor even dan vanaf volgende week een dikke weer op Mallorca trainen met Lensworld-Kuota!

Doeii WinandaMelbourne, Tour Down Under en Adelaide (22-01-2017)

Melbourne, Tour Down Under en Adelaide (22-01-2017) Na een mooie dag trip op "The Spirit" van TasmaniŽ naar Melbourne kwamen we, Tim de Boer en ik, laat aan in Melbourne. Net als vorig jaar een paar nachtjes bij Jessica Lane. De volgende ochtend vertrokken we voor een mooie training samen. De grote stad is wat anders dan het kleine "dorpje" Devonport. Voor training minder maar om leuke dingen te doen perfect! De laatste dagen samen zijn Tim en ik naast trainen lekker uit eten geweest, hebben we rond gelopen in de stad, koala's gezocht en het museum bezocht.

Op donderdag was het voor mij tijd om naar Adelaide te gaan met Amy Bradley (team manager) om daar de TDU te rijden! Een pittige koers, het ging niet naar mijn wens helaas. Maar desondanks heb ik met de meiden van Total Rush een goede tijd gehad en ik ben er zeker van dat het in de rest van het seizoen gaat helpen :-)

Na de TDU ben ik Adelaide gebleven met Andrew en Justine, super lief dat ik bij hun in het appartement mocht blijven. Deze dagen heb ik veel gefietst, een mooie rustige rit alleen, eentje met Total Rush events waarbij ik ook wat van de mannen koers heb gezien. En een rit met de Cylance girls die Justine en ik tegen kwamen! Naast goede trainingen heb ik genoten van het goede weer, de leuke stad, mooie natuur, koffie en natuurlijk het strand!

Na 10 dagen Adelaide ben ik gister weer "thuis" aangekomen in Melbourne. Nog een week te gaan waar in ik 2 koersen zal rijden. Donderdag staat een soort van criterium op de planning, zaterdag de Cadel Evans road Race!

Doeii Winanda !TasmaniŽ! (07-01-2017)

Het eerste deel van mijn AustraliŽ avontuur zit er alweer op. Het beloofde wekelijkse stukje is er niet van gekomen maar hier een korte samenvatting!
Na een lange reis kwamen Tim de Boer en ik aan in Launceston waar Melle ons al stond op te wachten. Op naar "huis", fietsen in elkaar zetten het eerste rondje rijden. De eerste dagen vooral de jetlag eruit rijden, wennen aan het heerlijke weer en natuurlijk TasmaniŽ zien: Walibi's, PinguÔns, Tasmanian Devils en vogelbekdieren.. en dat met 25 graden, zon en goed gezelschap! Op herhaling van vorig jaar; Christmas in bikini! Dit jaar zelfs met BBQ op het strand en 's avonds Kalkoen bij de familie Wanderer!
Maar de dag na kerstmis is alles anders, er moet gekoerst worden! 7 dagen; 4 dagen buitenbanen, 1 dag op de binnenbaan en 2 critts. Alles bij elkaar ben ik tevreden met de koersen, ik heb er 1 gewonnen en wat "podium" plaatsen meegepakt. Maar bovenal was het weer leuk! De rare "oneerlijke" handicap races, het heerlijke weer, de leuke mensen en natuurlijk mijn nieuwe maatje... The Kangaroo! 5 maanden oud en wat een schatje, 2 dagen mochten we babysitten
Na het laatste Carnival op 1 januari vertrokken Tim en ik met de camper van Melle en Michelle voor onze TasmaniŽ tour. Eerst helemaal naar het zuiden waar we met een mini vliegtuigje onze vakantie goed begonnen in Melaluca. Het laat niet te raden over, er zat een vogel! Ook was het een prachtige plek! Na een boottochtje daar vlogen we weer terug. De volgende dagen bezochten we Bruny island, verschillende nationale parken en pakte ik ook de training weer op. Veel watervallen, walibi's, vogels, rotsen, kliffen en bossen later eindigde we in Grandfill harbour waar we Melle, Michelle, Eliah en Josiah weer zagen om te gaan 4wheeldriven! Een hele toffe dag compleet met, wederom, een BBQ op het strand, mooie plekken en een heerlijke duik in de golven. De laatste dag reden we rustig terug naar huis. Nog een keer op en neer naar Hobart voor nog een Carnival voor we vanochtend op de Spirit stapten naar Melbourne!
Doeii Winanda